Misan Keller - 12 / Mar / 2024
Plassen stampen: 5 manieren om kleine voetjes droog te houden
Wij als Nederlanders worden vaak bestempeld als geobsedeerd door water en met name het wisselvallige Nederlandse weer. Meestal omdat we weer verrast worden door een regenbui. De kans is groot dat je je er niet op hebt gekleed en je weer een nat pak hebt opgelopen.
Tijd dus om je voor te bereiden op slecht weer. Ongeacht of dat nu de lente, zomer, herfst of winter is. Laten we eens beginnen met laarsjes en aanverwante zaken. Niks leukers dan stampen in de grootste plas, toch?!
Gebruik het voetelastiek op de juiste manier!
De belangrijkste tip is het voetelastiek van de regenbroek, regenoverall of regenpak van jouw kind op een juiste manier te gebruiken. Het voetelastiek hoort onder je regenlaarzen te zitten. Dat wil zeggen dat je regenbroek dus óver je regenlaarzen heen worden gebruikt, niet er in.
Hierdoor kan je wèl in die diepe plas staan zonder dat het water je regenlaarzen instroomt!
Sebs regenlaarsjes - synthetisch rubber | Maat 24-35
SEBS rubber is UV en ozon bestendig en bestand tegen extreme warmte en kou. Styrene Ethylene Butylene Styrene is een synthetisch rubber waar Styrene aan is toegevoegd. Deze hebben en geen weekmakers en/of stabilisatoren nodig om soepel te blijven. Dit in tegenstelling tot PVC waarbij weekmakers en stabilisatoren juist een noodzakelijke component zijn. Een mooi alternatief voor PVC laarsjes, waar ik toch al geen fan van ben. Deze zijn vaak koud, scheuren snel en zijn niet zo fijn voor het milieu.
Fleece gevoerde regenslofjes | 0 tm 2 jaar
Regenslofjes of footies zijn ideaal om droge voeten te houden als jouw kind nog geen schoentjes of laarsjes past. De regenslofjes zijn gemaakt van dezelfde materialen als regenkleding en kunnen met elastiek rond de enkels vast gemaakt worden. Handig voor het kruipen in nat gras, juist wèl even die plas meenemen en natuurlijk handig in combinatie met een regenbroek of regenpak.
Regenslofjes voor lente & zomer | 0 t/m 2 jaar
Waar je in het koude jaargetijde de gevoerde regenslofjes (zie hierboven) gebruikt, kun je bij hogere buiten temperaturen gebruik maken van de ongevoerde versie. De basis kleuren matchen altijd wel met jouw regenpak- of broek.
Korte of enkellaarsjes
Voor de allerkleinsten die net lopen, zijn kaplaarsjes of kuitlaarsjes niet zo comfortabel. Ze kunnen net te hoog zijn en snijden in de kuiten of je kind sloft er in en verliest de laarzen bij rennen of schommelen. Enkellaaarsjes of korte regenlaarjes zijn dan een goed alternatief. De korte laarsjes geven meer bewegingsvrijheid en hebben een betere pasvorm door elastiek en een smallere hiel.
Laarsjes in nèt iets grotere maten
Afgelopen jaren hebben we laarsjes in het assortiment gehad waarbij de grootste maar steevast maat 35 was. Gelukkig is het merk Mikk-line nu gekomen met een serie laarzen die door gaat tot en met maat 38. Heel fijn voor wat oudere kinderen die wel graag de mooie kleuren willen maar niet de maat 36 37 of 38 van volwassen laarzen passen. Die hebben nèt weer een andere pasvorm.
Winterlaarzen
Voor het koude jaargetijde heb ik nu heerlijk warm gevoerde laarzen van Mikk-line in het assortiment opgenomen. Lichtgewicht laarzen met een goed profiel en een heerlijk warme voering met deels wol. Ze zijn er in donkergroen, blauw en bruin. Celavi heeft ook heerlijk warm gevoerde laarzen met faux fur (nep bont)